2005 jubileumi koncert2005 jubileumi koncertKarácsonyi hangverseny
Aktuális koncertjeink
Egyesület
CD

Csepregi Vegyeskar Egyesület

A Csepregi Vegyeskar Egyesület 1990-ben alakult. A kezdetben 15 fõs énekkar az évek során 35 fõre duzzadt. Tagjai között a fiatal és idõsebb generáció egyaránt képviselteti magát.
Célja a környék zenei kultúrájának ébren tartása, hagyományok ápolása, az éneklõ baráti közösség bõvítése, hangversenyek, ünnepségek szervezése szûkebb és tágabb környezetünkben egyaránt, nemzetközi kapcsolatok kiépítése és ápolása.

A 12 év alatt a repertoár folyamatosan bõvült, egyaránt helyet kaptak egyházi és világi mûvek; az a capella darabon kívül a kórus már énekelte szólistákkal és zenekarral Schubert: G-dúr miséjét; egy Gessinger misét; könyebb mûfajú mûveket és igényes zenei darabokat is, a reneszánsztól napjainkig. Az együttes zenei színvonalának emelkedését jelzik a létrehozott kapcsolatok hazánkon belül és az országhatáron túl is. Közös kapcsolatot ápolunk a veresegyházi, a sopronhorpácsi vegyeskarral, a Szombathelyi Zenebarátok kórusával, az obdachi férfikarral és egy horvátországi vegyeskórussal is. Szerveztünk nemzetközi kórustalálkozót 6 kórus részvételével, több éve adunk karácsonyi hangversenyeket, városunk ünnepségein változatos mûsorokkal veszünk részt.

A 10 éves jubileumi hangversenyünket egybekötöttük CD-lemezünk bemutatójával, melyet 2000. augusztusában nagy sikerrel jelentettünk meg. A CD-lemezen is és több hangversenyen is a Kõszegi Vonósok adták a zenekari kíséretet, így néhány év alatt szakmai és baráti kapcsolat fejlõdött ki a közös munkából a két együttes között.

2000. novemberében a grazi Európa-házban adtunk ádventi hangversenyt, a kórus képviselte Magyarországot.

2001-ben Szombathelyen a szent-Márton templomban vettünk részt kórustalálkozón és vendégül láttuk a horvátországi Delnice város vegyeskarát.

2002. elején városunkba látogatott dr. Habsburg Ottó. Elõadása után a vegyeskar nagysikerû mûsort adott az elnök úrnak és feleségének, majd megajándékoztuk CD-lemezünkkel.

Reméljük, hogy ezt a színvonalat és e tartalmas közös munkát sikerül megõriznünk, további kapcsolatokat kialakítanunk, hogy a közös éneklés örömét továbbvigyük és továbbadjuk!